• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Samarbetet mellan Järvapolisen och Arriva innebär att polisen är med och biträder kontrollanterna vid biljettkontroller. Foto: TT/SVT

Polisen stöttar biljettkontrollanter på bussar i Järvaområdet

Polisen i Järva och bussbolaget Arriva har startat ett samarbete. Med gemensamma krafter vill man komma till rätta med plankningen på bussar och samtidigt öka säkerheten för biljettkontrollanter.

Bakgrunden till den gemensamma satsningen är att resenärer och busschaufförer den senaste tiden känt en uppgivenhet gällande brister på åtgärder mot plankning. På några platser har biljettkontrollanternas arbete stoppats av säkerhetsskäl.

Stöttar kontrollanterna

Samarbetet mellan Järvapolisen och Arriva innebär att polisen är med och biträder kontrollanterna vid biljettkontroller. Hittills har insatser skett under två dagar och närmast kommer polisen att följa med den 26 och 27 april.

– Resenärer har ju länge varit väldigt trötta på det här beteendet så det har varit otroligt uppskattat att SL, Arriva och polisen nu samarbetat för att ta krafttag. Det är så viktigt att visa att det blir konsekvenser för de som inte gör rätt för sig, säger kommunpolisen Frida Nordlöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer