Polisen har inlett en förundersökning gällande vållande till annans död. Foto: TT

Ettårigt barn dog på Karolinska – polisen utreder brott

Uppdaterad
Publicerad

Ett ettårigt barn har avlidit på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt brott och har inlett en förundersökning om vållande till annans död.

Barnet ska ha varit ett år gammalt och avlidit för några dagar sedan, enligt Aftonbladet, som var först med att rapportera om händelsen.

– Jag kan inte bekräfta exakt ålder eller när barnet har avlidit, men det handlar om ett litet barn, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till SVT Nyheter Stockholm.

Väntar på obduktion

Polisen kan inte berätta vem som upprättat anmälan eller om det finns någon misstänkt. Polisen utreder brottet i dag och obduktionen kommer sannolikt ske under morgondagen.

– Det vi gör just nu är att invänta obduktionen, det är det viktigaste, säger Mats Eriksson.

Karolinska: Polisiärt ärende

Karolinska universitetssjukhuset vill inte bekräfta händelsen.

– Det är ett polisiärt ärende och jag måste hänvisa till polisen, säger Kim Sjölund, presschef på Karolinska universitetssjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.