Här är bilen som polisen vill få in tips om. Foto: Stefan Jerrevång_TT/Polisen

Polisen vill ha in tips om flyktbil – misstänks ha använts vid mord i Flemingsberg

Uppdaterad
Publicerad

I början av juli sköts en man till döds i Flemingsberg, söder om Stockholm. Nu vill polisen ha in tips från allmänheten som kan ha sett en svart bil i anslutning till mordet.

– Vi misstänker att den bilen har använts som flyktbil, säger Åsa Wallentin, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Bilen är intressant för polisen i utredningen av en dödsskjutning som inträffade 1 juli i år där en man i 25-årsåldern mördades. Några dagar efter häktades två personer, en man i 35-årsåldern för medhjälp till mord och en man i 20-årsåldern för mord. Sedan dess har en person blivit släppt, enligt polisen.

– En man är fortfarande frihetsberövad, säger Åsa Wallentin, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Var stulen

Den svarta bilen anmäldes stulen i maj och hittades i Stockholmsområdet. Bilen blev intressant för polisen efter uppgifter som framkommit i utredningen.

– Vi undrar hur bilen har använts och om någon sett den i området tidigare. Exempelvis om den stått parkerad eller setts köra runt i området för att kartlägga det. Alla typer av uppgifter är av intresse, säger Wallentin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.