Starta videon för att se en del av vad polisen hittade i mannens telefon och vid husrannsakan. Foto: Polisens förundersökning

Poliser kontrollerade felparkerad bil – hittade narkotika och patroner

Publicerad

En felparkerad bil ledde till ett stort beslag av sprängmedel, patroner och narkotika. Nu har en 47-årig man dömts till fängelse i två år och åtta månader.

Det var i april i år som två poliser upptäckte en felparkerad bil på Karlbergsvägen i Stockholm. I främre passagerarsätet satt en man och sov.

– Till en början fick jag en känsla av att mannen kanske var drogpåverkad så vi tänkte att vi skulle prata med honom för att skapa oss en bättre bild, berättar en av poliserna i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

När mannen kontrollerades hittade polisen narkotika, patroner och knivar, och i hans telefon fanns bilder och filmer där han poserade med vapen.

Sprängämnen, vapen och dynamit hittat

Mannen greps och vid en husrannsakan i en verkstadslokal där mannen arbetade hittade polisen en stor mängd sprängämnen, vapen samt patroner. Polisens bombtekniker hittade dynamit och pentylstubin.

Nu har 47-årigen dömts till fängelse i två år och åtta månader för bland annat grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.