20-årige Eric Torell sköts till döds av polis förra sommaren. I september kommer rättegången mot tre åtalade poliser att hållas. Foto: Janerik Henriksson-Johan Nilsson/TT

Poliserna som åtalats för skotten mot Eric Torell får jobba kvar

Uppdaterad
Publicerad

De poliser som står åtalade efter att Eric Torell sköts ihjäl ifjol kommer att få arbeta kvar inom myndigheten oavsett hur domen blir. Det konstaterar polisens personalansvarsnämnd.

Den 2 augusti 2018 sköts Eric Torell ihjäl av poliser på en innergård i Vasastan i Stockholm. 20-åringen hade autism och Downs syndrom, och hade rymt hemifrån. Med sig hade han ett leksaksvapen, som poliserna uppfattade som riktigt.

En av de tre poliserna står åtalad för i första hand vållande till annans död, de andra två för tjänstefel. Polisens personalansvarsnämnd har nu yttrat sig till Stockholms tingsrätt och meddelar där att ingen av de åtalade kommer skiljas från sin tjänst.

Rättegången kommer att inledas i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet