Polisen ryckte ut till Åkersberga efter larmet om ett våldtäktsförsök. Foto: Google earth

En gripen efter misstänkt våldtäktsförsök i Åkersberga

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen larmades polisen till Åkersberga norr om Stockholm efter att en minderårig flicka blivit påhoppad och neddragen på marken av en okänd man. Hon lyckades springa ifrån platsen och en person greps senare misstänkt för försök till våldtäkt.

Polisen larmades till Åkersberga vid 16-tiden med anledning av ett våldtäktsförsök. En flicka blev påhoppad utomhus av en okänd man som drog ner henne på marken.

– Det är en minderårig person. Vi vill inte gå ut med exakta åldern, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen, till SVT Nyheter Stockholm under fredagskvällen.

Flickan lyckades springa från platsen och efter ett par timmar kunde en man gripas misstänkt för försök till våldtäkt.

– Vi har jobbat på olika sätt, dels pratat med vittnen på platsen och genom spårsäkring, säger Carina Skagerlind vid polisens ledningcentral.

”Vi får se om det håller för anhållan och häktning”

Exakt hur man kunde hitta och gripa en misstänkt vill polisen inte gå in på men det ska finnas vittnen till händelsen.

– Det hände vid halv fyra ute i Åkersberga, det är klart att det är en hel del människor som rör sig där, säger Carina Skagerlind.

Polisen har dels pratat med vittnen men har även fått in andra uppgifter som kunde leda till gripandet.

– Jag vill understryka att den här personen ganska nyligen greps, vi har inte ens hunnit hålla förhör än. Nu får vi se hur vi jobbar vidare i ärendet och om det håller för anhållan och häktning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.