Polisen ska ha genomfört en insats på en adress i Botkyrka och nationella bombskyddet är på plats. Foto: Brottsplats Sthlm

Stor polisinsats i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

Flera poliser kallades till Botkyrka i södra Stockholm efter ett misstänkt föremål.

– Det är inget som är farligt där och det är ingen fara för allmänheten, säger Bo Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Polisen är förtegen om exakt vad som har hänt.

– De har genomfört en husrannsakan och tittar på ett farligt föremål. Det är ett utredningsärende. Jag vet inte vad de har anträffat där men det ska vara något som är farligt, därför skickar vi dit nationella bombskyddet för att titta på vad det är för något, sa vakthavande befäl Almqvist vid polisens ledningscentral på söndagskvällen.

Insatsen ska ha pågått sedan i går.

– Jag kan bekräfta att vi gör en husrannsakan och att vi säkrar upp med bombgruppen, men det är ingen fara för allmänheten, säger Bo Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Vid 21-tiden på söndagskvällen säger han så här:

– Det är inget som är farligt där och det är ingen fara för allmänheten. Mer än så vill jag inte kommentera, säger Bo Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.