Poliserna som SVT Nyheter har pratat med vill vara anonyma. Foto: TT/arkivbild

Poliskällor: Polisstation i Kista kommer att läggas ner

Uppdaterad
Publicerad

Polisstationen i Kista är den enda station som finns kvar i Järvaområdet. Nu ska den, enligt flera poliskällor, läggas ner. Anledningen till nedläggningen ska vara i brist på personal.
– Att vi kommer närmare medborgarna kan man slänga i väggen, säger en polis, som vill vara anonym.

Enligt flera poliskällor kommer Järvas enda polisstation med all sannolikhet att läggas ner. I Järvaområdet ligger Rinkeby, Tensta och Husby, områden som polisens nationella operativa avdelning (Noa) klassar som ”särskilt utsatta”.

SVT Nyheter Stockholm som varit i kontakt med flera poliser berättar att nedläggningen kommer drabba många av de boende.

– Det är riktigt illa att vi inte kan vara nära medborgarna. Det är sorgligt och skamligt att flytta polishuset, säger en poliskälla.

LÄS MER: De flesta särskilt utsatta områdena saknar polisstation

Polisstationen i Kista ligger centralt och enligt poliskällor har stationen varit fungerande, där medborgarna enkelt kunnat komma in för att lämna in tips eller göra en anmälan.

– Som polis i området så är det pinsamt. Vi har tappat hoppet om våra politiker och att det ska satsas på polisen. Titta på hur resultaten har blivit, det är hemskt, säger en annan polis.

Flyttas till Solna

Enligt källor är flytten redan påbörjad på polisstationen och det finns inga planer på den kommer att öppnas igen.

– Det gör ont att veta att boende inte kommer att få den service och hjälpen som de behöver. Den här stationen har varit viktig, säger en polis.

LÄS MER: Polishuset i Rinkeby försenas igen

De poliser som jobbar i Kista kommer att flyttas till polishuset i Solna, enligt en annan källa.

– Vi kommer gå längre och längre bort från medborgarna. I Kista har vi kunnat få en bra lokalkännedom och boende har haft förtroendet för oss, det tappar vi, säger en polis.   

SVT Nyheter Stockholm söker polisområdescheferna för en kommentar.

LÄS MER: Poliskameror övervakar Järvaområdet

– Jag är inte fullt uppdaterad men vet att lokalerna i Kista har en hel del att önska när det gäller arbetsmiljön. Ni får kontakta polisområdescheferna i respektive områden, säger Ulf Johansson, regionpolischef i region Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer