Politiker i Österåker kräver bättre postservice

Uppdaterad
Publicerad

Postens service är för dålig, tycker Michaela Fletcher Sjöman, moderat ordförande i kommunstyrelsen i Österåker. Hon begär därför ett möte med generaldirektören för Post- och telestyrelsen.

Enligt Fletcher Sjöman har Postens service försämrats det senaste året. Framför allt är det Postens förkortade öppettider som ställer till det för företagarna i Österåker kommun.

– Vi är en oerhört företagsrik kommun med 4.000 registrerade företag på 40.000 invånare. Vi behöver vara företagsvänliga men här finns bara ett enda utlämningsställe för företagare och det har stängt flera timmar mitt på dagen, säger Michaela Fletcher Sjöman.

Krångligt för företagare

Hon säger att kommunens småföretagare i dag måste anpassa sina arbetstider efter Posten.

– De ringer till oss på kommunen och säger att de inte kan bedriva sin verksamhet på grund av de begränsade öppettiderna.

Vill ha möte om öppettiderna

Nu vill Michaela Fletcher Sjöman träffa Göran Marby, ordförande i Post- och telestyrelsen, för att diskutera situationen. Bland annat vill hon att företagare ska kunna hämta ut och lämna paket även mitt på dagen.

Ingmarie Carlsson, regionchef på Posten i norra Stockholm bekräftar att öppettiderna har ändrats. Från att Postens företagscenter tidigare hade öppet hela dagen har de nu stängt i fem timmar mitt på dagen.

– Bakgrunden är kundunderlaget. Vi har haft väldigt få besök mitt på dagen och det blir för kostsamt att ha öppet hela dagen då, säger Ingmarie Carlsson.

Vissa postärenden tillgängliga hela dagen

Hon betonar att företagarna kan lämna in redan frankerad post och tömma sin postbox hela dagen.

– Så det är inte så att företagarna inte alls kan nå Postens tjänster alls under den här tiden på dagen, utan det beror på vad det gäller.

Däremot kan företagarna mitt på dagen inte hämta ut paket eller rekommenderade brev som skickats till Postens företagscenter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer