Innehållet i posthögarna har ändrats mycket, säger Linus Geijer som jobbat på Postnord i 20 år. Hur påverkas stockholmare av den nya leveransmodellen – hör mer i videon. Foto: Malin Benett Klarin

Nu kommer posten endast varannan dag i norra delen av regionen

Uppdaterad
Publicerad

Postnord slutar från och med nu att dela ut brev dagligen i de norra delarna av Stockholmsregionen. Orsaken är att brevhögarna minskat kraftigt. De senaste 20 åren handlar det om en halvering i Region Stockholm, enligt Postnord.

Sedan i maj så delas brev bara ut varannan dag i region Väst, men den 27 september införs även leveransmodellen i Stockholmregionens norra delar. I slutet av oktober slutar brev, reklam och tidningar delas ut dagligen även i de södra delarna av länet.

-  Det är en stor samhällsförändring som sker. Vi gör nu en förflyttning till framförallt paketleveranser, säger Caroline Öfverstedt regionchef Postnord.

Kommer ni behöva säga upp brevbärare?

– Vi kommer inte att säga upp personal i den här regionen.

Mer i videon ovan om hur stockholmare påverkas av den nya leveransmodellen.

De här hushållen berörs

Den 27 september: postnummer 16–19

Den 25 oktober: postnummer 10–15

Källa Postnord

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.