Posterna i landstinget har börjat delas ut

Uppdaterad
Publicerad

Ansvarsområdena i Landstinget börjar stå klara. Politiker har tilldelats landstingsrådsposter men Moderaterna väntar fortfarande med sina kandidater.

Officiellt delas landstingsrådsposterna ut på tisdag nästa vecka men redan nu ser en del poster ut att vara klara.

Centerpartiets Gustav Hemming har ingen motkandidat inom partiet och kommer precis som tidigare få ansvar för miljö- och skärgårdsfrågor. Dessutom faller tillväxt- och regionsplanering fallla på hans bord.

Efter valet 2014 – ABC

Kristdemokraternas Ella Bohlin kommer med största sannolikhet att bli ansvarig för barn- och äldrefrågor.

Folkpartiets Anna Starbrink får som vi tidigare berättat ansvar för sjukvårdfrågor. Partiet får även ansvar för innovationsfrågor inom framförallt sjukvården i landstinget och den posten kommer att tilldelas Daniel Forslund. Han har tidigare haft uppdrg i Stockholms stad och fram tills nu varit chefsstrateg på statliga Vinnova som är Sveriges innovationsmyndighet.

Dom resterande landstingsrådsposterna där bland annat finanslandstingsrådet ingår kommer att gå till Moderaterna. Men vilka politiker det blir är ännu oklart.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Efter valet 2014 – ABC

Mer i ämnet