Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats vid länsstyrelsen i Stockholm som spärrats av efter larm om misstänkt pulver som skickats till kontoret. Foto: Ellen Pan/SVT

Pulverlarm på länsstyrelsen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen har länsstyrelser runtom i hela landet fått brev med ett okänt ämne, däribland länsstyrelsen i Stockholm. Ämnet bedömdes under eftermiddagen som ofarligt, men kommer att utredas som olaga hot mot grupp.

Runt klockan 11 på onsdagsförmiddagen kom in larm från hela landet om länsstyrelser tagit emot brev med ett misstänkt farligt ämne, så även i Stockholm. Enligt Stockholmspolisen rörde det sig om pulver i någon form.

Presskommunikatören Emelie Nyman bekräftade på förmiddagen att länsstyrelsen i Stockholm mottagit ett brev med ett  misstänkt farligt ämne.

– Det upptäcktes nu under förmiddagen och vi har tillkallat polis, berättar Emelie Nyman.

Länsstyrelsens byggnad mitt i city spärrades av men evakuerades inte. Under eftermiddagen kom beskedet att larmet blåsts av.

– Insatsen är avslutad. Vi har bedömt försändelsen som ofarlig, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Johansson, kommunikationschef på Länsstyrelsen Stockholm, säger att de inte tagit emot något hot. Foto: Hör länsstyrelsen om hotbilden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.