Foto: Niklas Göransson

Misstänkt mord efter radhusbrand i Tullinge

Uppdaterad
Publicerad

En person är avliden efter en radhusbrand i Tullinge i Botkyrka. En andra person vårdas på sjukhus, misstänkt för mord och mordbrand. Branden bröt ut strax före 04.30 och var kraftig, men kunde begränsas till ett hus. Händelsen utreds som mordbrand.

Räddningstjänsten fick larm om branden vid halv femtiden på fredagsmorgonen. Två personer fördes till sjukhus. Vid 12-tiden meddelade polisen att den ene personen är död och misstänks vara mördad.

– Jag kan bekräfta att en person är avliden och anhöriga är underrättade, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Den andre personen är anhållen, misstänkt för mord och mordbrand.

– Polisen har inlett en förundersökning. Vi har inga uppgifter om den anhållnes skadebild, säger Towe Hägg.

Räddningstjänsten lyckades släcka branden och eftersläckningsarbetet pågår under dagen.

– Branden är initialt släckt, men vi är på plats och jagar glödbränder. Två personer är funna i det hus där branden startade och förda till sjukhus, sa Henrik Nyman, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund, i inledningsskedet.

Risk för konstruktionen

Räddningstjänsten hade under släckningsarbetet personal från tre brandstationer på plats. Enligt Henrik Nyman är det sex hus i radhuslängan, och branden startade i ett av husen i mitten.

– De andra husen har inte blivit så påverkade, det är lite rök som har smitit in. Men det finns risk att branden tagit sig in i konstruktionen, och vi är där nu och säkerställer att det inte sprider sig, säger Henrik Nyman.

Strax innan klockan 07.00 var branden släckt. Än så länge vet man inte vad som orsakade branden, men huset är avspärrat för att polisen ska kunna göra en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.