Rånade butik – glömde bytet

Uppdaterad
Publicerad

En telefonbutik i Sundbyberg rånades strax före lunch av två personer med vapen. Bytet hittades senare i deras övergivna flyktbil.

Enligt vittnen ska två maskerade gärningsmän ha tagit sig in i butiken vid 11.40. Strax därefter kom de ut med en stor säck på ryggen och tog sig till en väntande bil. Innan de flydde platsen ska de dock ha tagit sig tid att byta om, något som också förevigades av vittnen.

– Ja, privatpersoner ska ju ha tagit bilder på det här och de bilderna ingår nu i förundersökningen, säger Eva Nilsson.

Stöldgodset hittades i bilen

Av vittnesuppgifterna framgår att fordonet är stöldanmält och polisen hittar strax därefter bilen övergiven. Av allt att döma verkar rånbytet vara kvar i fordonet.

– Det är ju det man tror men vi går ju aldrig in och rotar i det. Nu görs en teknisk undersökning och då får man se vad det rör sig om för saker, säger Eva Nilsson.

Polispatruller arbetar på brottsplatsen och spanar i området. En förundersökning om grovt rån har inletts.

Yngling gripen

En man i tjugoålders åldern greps senare av polis och har förts till polisstationen för förhör. Ytterligare en gärningsman söks fortfarande av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.