Rånförsök – försökte slita ut föraren

Publicerad

Vid halvniotiden på lördagsmorgonen försökte två personer som frågade om vägen rycka ut en förare ur sin bil.

Bilföraren ska ha stannat till vid en parkering i Västertorp, varpå två personer ska ha kommit fram och frågat om vägen för att sedan slita upp dörren och försöka rycka ut föraren.

– Föraren hade växeln i och lyckades köra ifrån platsen. Vi har letat efter gärningsmännen i området, men ingen är gripen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Händelsen inträffade i Västertorps centrum intill en skola. Föraren ska inte ha fått några fysiska skador. Rånarna ska initialt ha sprungit från platsen. Polis söker nu efter gärningsmännen och har hört vittnen på platsen.

– Det finns en hel del vittnen, vi jobbar just ju med att höra den. Vi har förhoppningar om att kunna lösa detta.

Fullbordad bilstöld i Ulriksdal

Mindre än en timme senare, kl 09:19 rånades en kvinna på sin bil i Ulriksdal i Solna norr om Stockholm. Inte heller där ska någon ha skadats fysiskt.

– Gärningsmännen försökte ta kvinnans nycklar, men lyckades inte. Men på något sätt lyckades de ändå starta bilen och flydde från platsen, säger Anna Westberg.

Tror ni att de båda händelserna kan ha koppling till varandra?

– Nej, vi utreder det inte så. Det är ganska långt avstånd mellan platserna.

Polisen har vid en teknisk undersökning av platsen säkrat flera spår. Det finns också flera vittnen till händelsen, men än så länge är ingen gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer