Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s reporter var på plats i Södertörns tingsrätt när rättegången inleddes under torsdagen. Foto: SVT/polisen

Rättegången inledd mot Nytorgsmannen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen startade rättegången mot den man i 35-årsåldern som misstänks ha begått sexuella övergrepp på 24 kvinnor. Fälls mannen är han en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän någonsin.

Rättegången i Södertörns tingsrätt förväntas pågå till mitten av oktober. Redan innan rättegången startat har mannen erkänt flera av gärningarna som begåtts mellan 2019-2020. Han ska även ha skrivit om händelserna i anteckningar på sin mobil där polisen hittat meningar så som ”Så lätt va d o sovknulla” och ”Nuppa henne i sömnen”.

Hör reportern om den första rättegångsdagen.

Alexandramannen: Tog kontakt med unga flickor via nätet under täcknamnet Alexandra, och påstod sig kunna förmedla kontakter för modelljobb. Dömdes 2007 till tio års fängelse och utvisning för våldtäkt, ofredande och grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Brotten riktade sig mot ett 50-tal flickor och unga kvinnor.

Hagamannen: Dömdes 2006 till 14 års fängelse för sex överfallsvåldtäkter och två mordförsök i Umeå mellan 1996 och 2005.

Spökmannen: Man som under 1980-talet överföll kvinnor i Tensta, i flera av fallen rörde det sig om fullbordade våldtäkter. Fick sitt namn då han täckte sitt huvud med ett tygstycke med utklippta hål för ögonen. Dömdes till fyra års fängelse 1988. Har även senare dömts för våldtäkter.

Södermannen: Dömdes på 1970- och 80-talet för ett tjugotal kvinnoöverfall sedan han tagit sig in i kvinnors lägenheter via fönster och våldtagit dem, eller försökt att våldta dem.

Örebromannen: En 24-åring i Örebro som 2011 dömdes för ett tiotal överfall på kvinnor, varav två grova våldtäkter, till tolv års fängelse.

Källa: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nytorgsmannen

Mer i ämnet