1200 stockholmare har bokats av från sin felaktigt bokade vaccinationstid. Foto: SVT

Tusentals erbjöds vaccindos felaktigt – nu rättas missen

Uppdaterad
Publicerad

I dag får 1 200 länsbor sms från vårdappen Alltid öppet, som berättar att deras vaccinationstid för dos fyra bokats av. Möjligheten att boka fjärde dosen berodde på en bugg i systemet, som gjorde att bokningen öppnades upp för tidigt.

– De kommer bli erbjudna en ny tid längre fram – enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Sophie Enerskog, pressansvarig på Stockholms läns sjukvårdsområde.

Förra torsdagen vaknade en halv miljon stockholmare till ett sms från sjukvårdsappen Alltid öppet. I smset uppmanades mottagaren att logga in i appen för att ta del av ett meddelande.

Väl inne i appen möttes många av ett erbjudande om att boka sin fjärde dos vaccin.

– Det var en bugg, det blev så för dem som inte hade en uppdaterad version av appen, säger Sophie Enerskog, pressansvarig på Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO.

Hur många som berördes av buggen, alltså hur många som loggade in och hur många av dem som hade en gammal version av appen, vet man inte.

Idag skickades ett nytt sms ut med en rättelse till de 1 200 personer som fortfarande var felaktigt inbokade för sin fjärde dos.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre frågor om vaccinationen. Foto: SVT/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer