Poliserna Joakim och Hasse var de som gjorde det stora narkotikatillslaget i Botkyrka. Foto: SVT

Rekordbeslag av narkotika i Botkyrka

Publicerad

Ett rutinuppdrag i Botkyrka ledde nyligen till ett stort narkotikabeslag. Tillslaget är bland de större som Stockholmspolisen någonsin gjort.
– Det är roligt att vi hittar narkotikan och får bort det från våra gator, säger Joakim, polis i Botkyrka.

Poliserna Joakim och Hasse var ute på ett vanligt rutinärende när de fick syn på en misstänkt bil på en adress i Botkyrka – ett ärende som skulle visa sig vara mycket ovanligt för patrullen.

– När jag öppnade sidodörren ser jag att det ligger mycket grejer där. Jag tittar ner på golvet och ser att det här ser inte ut som vanligt, om man säger så. Jag ropar på radion till kollegan att jag hittat något, vi fryser läget och tar dit fler kollegor, säger Hasse.

”Viktigt att få bort narkotikan”

Polisen i Botkyrka har länge haft problem med den öppna narkotikaförsäljningen och den senaste tiden har de arbetat intensivt med problematiken.

– Det är extremt viktigt att vi att vi lägger resurser på arbetet mot narkotika i vårt område, för det här är en väldigt stor orsak till att människor känner otrygghet där de bor och arbetar, säger Erik Åkerlund, lokalpolisområdeschef i Botkyrka.

Flera häktade

Tre personer är häktade för synnerligen grovt narkotikabrott och polisen har gjort flera beslag i ärendet.

– Vi kommer att fortsätta jobba mot problembilden och det är viktigt att allmänheten kan prata med oss och berätta om vad de ser, säger Erik Åkerlund.

Tillslaget är bland det större som Stockholmspolisen någonsin gjort. De vill dock inte berätta hur mycket narkotika som fanns i bilen, med anledning av förundersökningssekretess.

– Det är roligt att sättet vi jobbar på i Botkyrka ger frukt, att vi hittar det är ingen slump. Vi är nyfikna och jobbar med de problem som finns i Botkyrka och då kan det gå såhär, säger polisen Joakim.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer