Madeleine Heiman, rektor på S:t Eriks gymnasium, tycker att eleverna ska kunna åka kollektivt till skolan. Foto: SVT

Rektor inför skolstart: ”En del elever måste åka kollektivt”

Uppdaterad
Publicerad

Låt eleverna åka kollektivt och låt andra grupper jobba hemifrån, det menar rektor Madeleine Heiman på S:t Eriks gymnasium på Kungsholmen i Stockholm.

I dagarna är det skolstart för länets nästan 80 000 gymnasieelever. Samtidigt varnar Folkhälsomyndigheten för att spridningen av cornaviruset kan ta ny fart, bland annat om trängsel blir för stor i kollektivtrafiken.

– Jag är väldigt glad för att vi får ha våra elever här igen. Vi behöver dem i skolan för att utveckla eleverna, säger Madeleine Heiman, rektor på S:t Eriks gymnasium.

Skyltar och markeringar

Sedan i mars har skolan haft distansundervisning för att begränsa spridningen av coronaviruset. Inför skolstarten har bland annat skyltar och markeringar satts upp med information om att hålla avstånd mellan alla som vistas på skolan.

Hör rektor Madeleine Heiman i klippet ovan.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel antal gymnasieelever i Stockholms län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.