Det var trångt på Spårvägs citys invigningstur på nya sträckan från T-Centralen. Och passagerarna har fortsatt strömma till. Foto: SVT/SLL

Reserekord på båt och spårvagn

Publicerad

Över en miljon passagerare har hittills i år rest med båtlinjen Sjövägen, vilket slår alla rekord. Även Spårväg city slår nya rekord med 11 500 resenärer per dygn.

Pendelbåtslinje 80, även kallad Sjövägen, går mellan Nybroplan och Frihamnen via Nacka och Lidingö, och det är en linje som blivit väldigt populär. Under hela 2017 reste cirka 825 000 personer med pendelbåten, men i år slog man de siffrorna rejält. Redan i november klev den miljonte passageraren ombord, enligt siffror från landstinget.

År 2020 ska linjen förlängas till Mor Annas brygga på norra Lidingö via Ropsten, Djursholm, Storholmen och Tranholmen.

Förlängning blev succé

Även på land har reserekord slagits. Spårvagnen till Djurgården, Spårväg city, har fått mer än dubbelt så många passagerare efter att linjen förlängdes i september. Då flyttades västra ändhållplatsen från Kungsträdgården till T-Centralen och det har lett till nästan 5 000 fler dagliga resande jämfört med oktober förra året, en ökning med 74 procent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer