Här lägger Sebastian Gibrand upp det svenska tävlingsfatet. De estniska råvarorna tog honom vidare till kock-VM. Foto: Viktor Fremling

Revanschsugen svensk trea i kock-EM

Uppdaterad
Publicerad

Än lever Stockholmskocken Sebastian Gibrands dröm om att vinna Bocuse d´Or i franska Lyon, världens mest prestigefyllda kocktävling. I den europeiska uttagningen, Bocuse d'Or Europe i Estlands huvudstad Tallinn på fredagen, kom nämligen svensken trea och har därmed kvalificerat sig.

De tio bästa lagen gick vidare till Bocuse d´Or. Norge vann uttagningen före Danmark, så det var alltså alltigenom nordiskt i topp.

Den stora världsfinalen i Lyon går av stapeln i juni nästa år. Och Gibrand är väldigt revanschsugen. I fjol kom han nämligen tvåa i världsfinalen, men förra veckan sade han till SVT att han siktar på guld i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.