Foto: Stockholms stad/SVT

Rinkebys uppsökarverksamhet brann upp – lyckats hitta lokaler

Publicerad

Efter tisdagens brand i en tvättstuga i Rinkeby har två verksamheter varit tvungna att leta efter nya lokaler att vistas i. En av dem är uppsökandeverksamheten Framtid Stockholm. Men de har snabbt lyckats lösa problemet.

I tisdags brann en byggnad med tvättstuga och andra lokaler upp i Rinkeby. Uppsökarverksamheten Framtid Stockholm, som jobbar med att fånga upp ungdomar som dragits in i kriminalitet, har en av deras lokala kontor i byggnaden. Efter branden har de snabbt lyckats lösa så att alla inbokade tider blir av, men i andra lokaler.

– Stockholms stad har många lokaler och vi har en god samarbetsförmåga när det kommer till allvarliga situationer, säger Mikael Jeppson som är enhetschef för socialtjänstavdelningen.

Framtid Stockholm arbetar nu på att hitta lokaler där de kan vistas långsiktigt .

Har inte mottagit hot

Enligt Mikael Jeppson har Framtid Stockholm inte mottagit några hot under hela år 2019.

– Vi har ingen anledning att misstänka att det skulle vara riktat mot oss. Det pågår en förundersökning och vi får se resultatet på det.

Verksamheten har inga planer på att söka permanenta lokaler utanför området.

– Det är jätteviktigt för oss att vara kvar i området. Det är viktigt att vi är nära och tillgängliga för de ungdomar och familjer som kommer till oss, säger Mikael Jeppson.

En förundersökning om grov mordbrand pågår men än så länge vet polisen inte hur branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.