”Man blir tårögd” Foto: SVT

Röster från Drottninggatan på tvåårsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Längs Drottningsgatan kunde man i dag se blomprydda betonglejon och hur människor stannade till en stund för att hedra de som mist livet och drabbats av terrordådet. Även utanför varuhuset Åhléns hade människor lagt ut blommor vid skyltfönstret där lastbilen körde in.

Två år har gått sedan terrordådet på Drottninggatan i centrala Stockholm då fem människor dödades och ett tiotal skadades efter terroristen Rakhmat Akilov vansinnesfärd. SVT har pratat med några av de som var på Drottninggatan i dag.

– Det är så man blir tårögd och jag tänker på de som är lämnade och de som är kvar som ska leva med det här hela livet, säger Kent Lindahl.

– Det är sorgligt. Man kastas tillbaka i tiden när man går här. Livet går ju vidare men här blir det otroligt närvarande igen, säger Lotta Karlsson Domonkos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet