Vårbergsbon Love Liljeroth tänder ett ljus på platsen där en ung man sköts till döds. Foto: SVT

”Så fruktansvärt onödigt”

Uppdaterad
Publicerad

Stämningen är dyster i Vårberg efter nattens skjutning då en ung man sköts ihjäl. I kväll ska det hållas en minnesstund på brottsplatsen.

– Han var omtyckt i området, säger en nära vän till den döde mannen.

När SVT på fredagen besöker platsen där dödsskjutningen ägde rum står flera personer där och gråter. SVT träffar också en nära vän till den unge mannen som sköts ihjäl. Vännen, som vill vara anonym, säger att man ska samlas på platsen för att hedra mannens minne i kväll.

– Jag kan fortfarande inte fatta att det har hänt. Han var en bra kille som var omtyckt i området och nu lämnar han efter sig ett barn. Vi ska hålla en minnesstund i kväll.

Granne tänder ett ljus

Love Liljeroth, boende i Vårberg, tänder ett ljus och lägger blommor på marken.

– Jag kände inte den här mannen, men det är så fruktansvärt onödigt det som hände i natt. Våld är inte en lösning, säger han.

Det var vid 23.30 på torsdagskvällen som polisen fick larm om skottlossning vid Vårbergs centrum. När polisen kom dit hittade de en man som konstaterades död på platsen. En annan person fördes med ambulans till sjukhus med vad polisen beskriver som lindrigare skador.

Ingen gripen

Under morgonen har polisen hållit förhör med den skottskadade, pratat med vittnen och knackat dörr i området. Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp, samt mordförsök alternativt dråpförsök.

Ingen är ännu gripen för skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.