Vad tror folk om svenskars förmåga att hålla social distans när solen är framme? Foto: Daniel Johansson/SVT

Så ser stockholmarna på vårvärmen – och social distansering

Uppdaterad
Publicerad

Budskapet under coronapandemin har varit tydlig från Folkhälsomyndigheten: Håll avstånd från varandra för att skydda er och minska trängseln. Men när solen tittar fram under en långhelg är det flera som söker sig till de varma strålarna. SVT Nyheter gav sig ut i huvudstaden för att se hur stockholmarna tänker kring coronapandemin när värmen lockar.

Att det är långhelg och vårvärme är något som märks av i centrala Stockholm. Både på uteserveringarna som finns där och längs kajen där flera stockholmare promenerade. Men de flesta människor som SVT pratade med på plats tyckte ändå att man höll kvar vid den sociala distanseringen.

– Jag tycker att människor har varit respektfulla och håller social distans, säger Emma Bergmark som precis anlänt centrala Stockholm från en av skärgårdsfärjorna.

Coronapandemin

Samtidigt finns det de som tycker att främst yngre struntar i tvåmetersreglerna.

– När solen kommer fram är det lite som att folk glömmer bort distanseringen, säger Johanna Helte.

Se klippet om social distansering och vårvärmen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet