Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När SVT var på plats vid ett studentutspring i Kista var det rörigt på platsen och en pulversläckare startades i folksamlingen. Hör polisen om hur de jobbar på plats. Foto: Mattias Lodding/SVT

Polisen larmar om stökiga studentutspring

Publicerad

Polisen uppmanar föräldrar och vuxna att ta ansvar och vara ute vid skolavslutningar för att förhindra stök, skriver de i ett pressmeddelande. Hittills har polisen fått agera vid ett antal stökiga studentutspring, i dag har det varit stökigt i Kista och Södertälje och igår fick polisen agera vid studenter i innerstaden, Solna och Sundbyberg.

Polisen är ute i hela länet just nu för att försöka förhindra och hantera bråk som kan uppstå när ungdomar nu tar studenten eller firar skolavslutningar. Och nu uppmanas vuxna att hålla koll på ungdomarna.

– Vi uppmanar föräldrar och andra vuxna att ta ansvar, ha god kontakt med sina barn och ungdomar och ta reda på var de är och vad de gör. Vårdnadshavare uppmanas också att gärna gå ut och nattvandra. Ju fler vuxna som finns ute – desto tryggare firande blir det för våra unga, säger Patrick Widell, brottsförebyggande samordnare vid polisen i region Stockholm.

Polishästar ute kvällstid

Polisen samarbetar nu med kommunernas fältare, ordningsvakter och nattvandrande föräldrar. Bland annat genom uppsökande verksamhet där många unga samlas. I Norrtälje, Bromma och Hässelby är polisens rytteri ute med sina hästar kvällstid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.