Foto: TT arkivbild

Säkrare cykelbanor till Solnas skolbarn

Publicerad

Nu ska det bli säkrare cykelbanor i Solna. Efter en undersökning där eleverna har fått säga sitt, ser nu kommunen över hur barnen rör sig till och från skolan.

– Vi vill skapa förutsättningar för att fler barn i Solna ska känna att de kan cykla eller gå till och från sin skola. Hur trafikmiljön är utformad spelar då en avgörande roll, säger Andreas Evestedt, stadsmiljöchef i Solna, i ett pressmeddelande.

Solna stad växer och blir allt tätare. Efter en enkätundersökning bland elever, föräldrar och skolpersonal ser nu kommunen över hur barnen rör sig runt skolorna.

I arbetet med att förbättra elevernas trafikmiljö har kommunen tagit fram en plan med flera insatser som startar i år med Bergshamraskolan och Råsunda skola.

– Det handlar exempelvis om hastighetsdämpande åtgärder, förbättrade övergångsställen och tydliggörande av avlämningsplatser. Det kan även handla om att förbättra belysning och säkerställa att bommar och staket finns på rätt ställen, säger Andreas Evestedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer