Ridande poliser besöker Rinkeby. Foto: Moa Ferm/SVT

Samarbete för trygghet i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

Patrullerande hästar på Rinkeby torg hör inte till vardagen, och många Rinkebybor blev under onsdagen nyfikna på vad som hände på torget. Det rör sig om en stor trygghetssatsning som pågår i tre dagar.

Vaktparad, mobila poliskontor, MTR, Arriva, räddningstjänsten och fältassistenter, är några av aktörer som samlades under onsdagen i Rinkeby centrum. Under onsdag till fredag genomför polisen en trygghetssatsning i Rinkeby centrum tillsammans med bland annat MTR, räddningstjänsten, stadsdelen Rinkeby-Kista och fältassistenter i området.

”Vill visa att vi finns här”

Under de tre dagarna kommer flera operatörer att öka sin närvaro för att visa hur man tillsammans jobbar med trygghetsfrågor inom kollektivtrafiken, och på gator och torg.

– Man gjorde en liknande satsning i Järfälla förra året och vi ville prova det här också. Det betyder att platser runt tunnelbanan, vid busshållplatser och torg är generellt där människor upplever att de känner sig otrygga. Och då ska vi vara här och visa på hur många goda krafter det finns här i området, säger Thèrése Skoglund Shekarabi kommunpolis i Rinkeby.

Under de tre dagarna kommer personalen från myndigheterna även att informera om var invånarna kan vända sig för att få hjälp och stöd till olika trygghetsinsatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.