Foto: Arkivbild på Abdi-Nur Issa.

Han ska stoppa IS-resorna från Stockholm

Publicerad

Abdi-Nur Isse blir den första samordnaren mot våldsbejakande extremism i Stockholm. I dag är hans första arbetsdag.

Abdi-Nur Isse har tidigare arbetat som enhetchef för beställarenheten för psykisk funktionsnedsättning, på socialförvaltningen i Rinkeby-Kista. Han är även ordförande för Somaliska riksförbundet.

Göteborgs Stad var först i Sverige med att anställda två regionala samordnare mot våldsbejakande extremism i mars i år. Även Örebro kommun planerar att anställa en samordnare.

SVT Nyheter Stockholm har försökt nå den nye samordnaren, men fått informationen att han inte ställer upp på intervju under den första arbetsdagen.

Oppositionen har tidigare kritiserat de Rödgröna i Stockholms stad, för arbetet kring strategin mot våldsbejkande extremism. Moderaterna och Folkpartiet har inte fått informationen om den nye samordnaren, säger de till SVT Nyheter Stockholm. Men Miljöpartiet menar att det inte stämmer.

– Oppositionens fick information på socialnämdens möte den 19 maj. Då fick de reda på att en person skulle anställas som samordnare, vilken kompetens som önskades och det fanns även möjlighet att ställa frågor till socialförvaltningen, säger borgarrådssekreterare Mikaela Kotschack (MP).

Men de har inte fått information om vem som nu har anställts?

– Nej.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer