I Aktuellt fick Eva möjlighet att ställa frågor direkt till Ing-Marie Wieselgren som är samordnare för psykisk hälsa på Sveriges Kommuner och Landsting

Sannes mamma Eva: ”En älskad dotter som jag ser rasa utför”

Publicerad

Sedan 2016 har SVT Nyheter Stockholm följt Eva och hennes dotter Sanne som lider av svår anorexi och ångest. Granskningen av hur vården hanterat Evas dotter ger en bild av en psykvård som inte finns där för de mest utsatta. I SVT:s Aktuellt diskuterades bland annat hur väl lagstiftningen stämmer överens med dubbel problematik som många lider av.

I SVT:s aktuellt fick Eva möjlighet att ställa frågor direkt till Ing-Marie Wieselgren som är samordnare för psykisk hälsa på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Se en del av debatten i klippet ovan.

Reportaget Vem kan rädda Sanne? är ett samarbete mellan SVT Nyheter Stockholm och Uppdrag granskning. Programmet sänds på SVT1 klockan 20 onsdag den 7 november 2018 och publiceras på SVT Play klockan 12.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vem kan rädda Sanne?

Mer i ämnet