Bromma flygplats Foto: TT

SAS vd öppnar för stängning av Bromma

Uppdaterad
Publicerad

Det går att klara sig utan Bromma flygplats, om det innan stängningen investeras i Arlanda. Det säger SAS vd Rickard Gustafson.

Miljöpartiet vill lägga ner Bromma flygplats, medan andra partier vill ha kvar den. Efter valet har det debatterats mycket om flygplatsens vara eller inte vara.

Nu ger sig SAS vd Rickard Gustafsson in i debatten.

Turerna kring Bromma flygplats

– En direkt nedläggning just nu skulle bli stora problem för Stockholm och för landet som helhet. Däremot kan man värdera att ett alternativ till att fortsätta investera långsiktigt på Bromma är att lägga de pengarna på Arlanda istället och bygga ett starkt Arlanda som succesivt då kan ta över en del av trafiken från Bromma, säger han till P4 Stockholm.

Rickard Gustafsson anser att det kan finnas fördelar med att samla trafiken på en enda flygplats.

– Ju större trafikflöden vi får in i samma nav, så blir det större underlag för att skapa transferflöden. Det skapar kanske större möjligheter för fler bolag att våga öppna mer direktproduktion till nya destinationer och så vidare. Det kan också skapa en bättre tillgänglighet för Sverige, säger Rickard Gustafsson till Sveriges Radio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna kring Bromma flygplats

Mer i ämnet