Så vill SD att cykelbanan längs Riddarholmskanalen ska gå. Foto: Sverigedemokraterna

SD vill se annan lösning på smal cykelbana

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna är kritiska till Miljöpartiets förslag hur man kan bredda cykelbanan längs med Riddarholmskanalen i centrala Stockholm. Nu lanserar man ett eget förslag.

– Vår lösning skulle bli en tiondel så dyr, runt fem miljoner istället för 52, säger Peter Wallmark, gruppledare för Sverigedemokraterna i Stockholms stad.

Miljöpartiet presenterade tidigare i veckan sitt förslag på en breddad cykelbana från Gamla stans tunnelbanestation till Vasabron. Enligt det förslaget ska cykelbanan längs Riddarholmskanalen breddas tre meter med hjälp av en konsollösning.

Med den lösningen tar den bredare cykelbanan upp en större del av vattenspegeln i kanalen, vilket Sverigedemokraterna vänder sig emot. Sverigedemokraterna vill istället ändra sträckningen av cykelstråket och ta ett bilkörfält i anspråk.

Föreslagna cykelbanan framför Riddarhuset. Foto: Sverigedemokraterna

– Det är en kort bit, det rör sig om cirka 100 meter, och jag tror inte det har så stor påverkan på trafiken, säger Peter Wallmark (SD).

SD:s förslag i gult, MP:s i grönt. Foto: SVT och Google maps

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.