Se studenternas succéutspring

När Södra Latins estettreor skulle springa ut i tisdags bjöd de på en riktig show. I takt till en remix av den klassiska studentsången stannade klassen upp på skoltrappan i en koreograferad dans.

– Folk på skolgården blev jätteförvånade och började jubla. Men det ser faktiskt mer komplicerat ut än vad det är. Vi hade bara repat max fem gånger de senaste veckorna och det är en rätt simpel koreografi, säger Majolie Blanco som går i klassen.

Dansen har blivit tradition

Men klassen är inte de första att bjuda på ett spexigt utspring. Traditionen på skolan sträcker sig två år tillbaka när 96:orna sprang ut och förra årets avgångsklass gjorde viral succé med sitt nummer. Majolie Blanco menar att man nu är på god väg att toppa det.

– Eftersom treorna förra året gjorde ett så bra utspring så ville vi göra något ännu ballare nu. Det har gått helt fantastisk. Det är jättemånga som har delat klippet och igår var det en norsk tidning som hörde av sig.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer