Tungt beväpnade poliser i Bagarmossen efter skottlossningen. Foto: Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Sex års fängelse för skott i Bagarmossen

Uppdaterad
Publicerad

En person döms till sex och ett halvt års fängelse efter att ha skjutit mot två personer i Bagarmossen i höstas. Händelsen blev uppmärksammad då personer jagade varandra med vapen i bostadsområdet.

Det var kvällen den 19 september som polisen larmades av flera personer om att det hörts skottlossning i Bagarmossen i södra Stockholm. När polis kom till platsen hittades två skadade personer på marken, där en av männen var skjuten. Den andre mannen hade en skada i huvudet och är den nu dömda mannen. En kort stund senare hittades ytterligare en skottskadad man.

Södertörns tingsrätt dömer nu gärningsmannen till sex år och sex månaders fängelse för synnerligen grov misshandel och grovt vapenbrott, för ha skjutit de två männen.

”Visat synnerlig hänsynslöshet”

Enligt domen bör handlingen bedömas som ”synnerligen grovt eftersom gärningen varit av livshotande karaktär och att gärningsmannen, genom att skjuta flera skott mot skyddslösa personer, visat synnerlig hänsynslöshet.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.