Hör Marie Ottosson, överdirektör vid Sida, om varför de valde Rissne. Foto: Sida/TT

Klart: Sida förhandlar om flytt till Rissne

Uppdaterad
Publicerad

Sida är i slutförhandlingar om att flytta sitt huvudkontor till Ursviks Entré, även kallat Bankhus 90, i Rissne i Sundbyberg. Det meddelar myndigheten idag.

2018 beslutade Regeringen att flytta statens biståndsorganisation Sida från Stockholms innerstad till Botkyrka. Det för att stärka den statliga närvaron i andra kommuner. Men efter efter drygt två år av sökande breddades området och sedan i somras har framför allt två alternativ varit aktuella.

– Vi hade två bra förslag, som båda låg i linje med regeringens beslut att bidra till socioekonomisk utveckling och hålla nere lokalkostnaderna, säger Marie Ottosson, överdirektör vid Sida.

I dag står det klart att endast Ursviks Entré i Rissne återstår. Nu inleder alltså myndigheten fördjupade hyresförhandlingar med Nordisk Renting om fastigheten Ursviks Entré i Rissne i Sundbyberg.

– Vi känner oss jätteglada med det här beslutet och hoppas på att ha ett undertecknat och klart hyresavtal i november, säger Marie Ottosson.

Tidigare satt SEB i lokalerna som nu Sida planerar flytta in i. Bilden är från 2008. Foto: Claudio Bresciani / TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.