Hör märstabornas reaktioner på det nya trygghetscentret. Foto: SVT

Trygghetscenter ska öka tryggheten i Sigtuna

Uppdaterad
Publicerad

Enligt undersökningar som Sigtuna kommun själva gjort känner sig de boende i Sigtuna otrygga. Nu tar man ett nytt grepp om frågan och öppnar upp ett trygghetscenter i Märsta centrum. Det blir det första i sitt slag i Stockholms län.

Centret kommer inledningsvis husera polisen, räddningstjänsten samt flera av kommunens verksamheter. Genom att sitta tillsammans hoppas man kunna få en bättre lägesbild kring trygghetsfrågor. Huvudfokus kommer att ligga på att bekämpa kriminalitet och ordningsstörningar. Andra trygghetsfrågor kommer inte behandlas i trygghetscentret.

Trygghetsfrågor och rådgivning

– Vi kommer ge råd och stöd till allmänheten som kommer hit. Sen har vi ordningsvakter, trygghetsvärdar och polis som kan komma ut och jobba operativt, säger Thomas Milborn trygghetschef i Sigtuna kommun.

Även om fokus ligger på brott och ordning så kommer även skuldrådgivare och handläggare för alkoholtillstånd att finnas i lokalerna. Invigning av center sker under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.