Foto: Erik Grönlund/SVT

Sju av tio stockholmare stressas av resandet

Publicerad

Sju av tio resenärer ser resorna i Stockholms län som ett stressmoment, enligt en ny undersökning. Och andelen kvinnor som ser resandet som stressande är högre än andelen män – 75 procent kvinnor jämfört med 69 procent män.

Samtidigt tycker 55 procent av resenärerna att det är svårt att planera sitt resande. Det visar en undersökning som Demoskop gjort åt Handelskammaren där drygt 2 000 invånare i länet deltagit.

– Vi tycker att det är genuint oroande att så många stockholmare upplever att resor är svåra att planera och dessutom utgör ett stressmoment. Ett effektivt resande till och från jobbet är en grundbult för att arbetsmarknadsregionen ska kunna växa och för att människor ska kunna arbetspendla mellan stadens olika delar, säger Daniella Waldfogel, näringspolitisk chef på Stockholms handelskammare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer