Polisen hade flera hundpatruller på plats i Länna. Foto: Blåljusbilder

Nio gripna efter rån i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

Nio personer greps efter ett fräckt rånförsök mot en sportaffär i Länna, Huddinge. Flera personer gick in i butiken och försökte samla på sig så mycket de kunde och sedan springa därifrån. En butiksanställd blev slagen under flykten och fick föras med ambulans till sjukhus.

Rånet skedde 10.46 på fredagsförmiddagen i en sportaffär i Länna.

– Flera personer gick in i varuhuset och samlade på sig saker, sedan försökte de springa ut samtidigt, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Försökte de dölja att de stal saker?

– Nej, det gjorde de inte.

Spanade med helikopter

Flera av dem stoppades på vägen ut av personal, andra kunde gripas utanför av polisen som haft både hundpatruller och helikopter på plats.

– Det har varit en framgångsrik insats, men vi utesluter inte att fler kan bli frihetsberövade, säger Ola Österling.

Klockan 12 var totalt sju personer gripna men något senare greps ytterligare två personer. De gripandena kunde göras tack vare hundspårning och spaning från polishelikoptern.

Butiksanställd till sjukhus

Ola Österling har inga uppgifter om att rånarna ska ha varit beväpnade på något vis men en butiksanställd blev skadad.

– En av dem slog en butiksanställd så blodvite uppstod när de försökte stoppa rånarna. Jag gissar att rånaren slog honom med handen. Han åker nu med ambulans till sjukhus.

De gripna är enligt polisen i övre tonåren eller strax över tjugo. Polisen uppger också att vittnen som ringt eller på andra sätt uppmärksammat polisen  på vad de sett har haft stor betydelse för att så många kunde gripas.

Åtta av dem anhölls senare av åklagare. Den nionde, som är under femton, överlämnades till vårdnadshavare och sociala myndigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.