Sju skadade i bråk i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort slagsmål har brutit ut i närheten av Medborgarplatsen på Södermalm i centrala Stockholm. Flera personer har förts till sjukhus.

– Några har drabbat samman på ett par restauranger och kastat flaskor och bord och stolar på varandra, säger Mikael Pettersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Minst sju personer har skadats.

– En person har körts till Södersjukhuset av en polispatrull. Några har förts till sjukhus med ambulans, säger Pettersson.

Omkring 50 drabbade samman

Det har varit fotbollsderby mellan Hammarby och Djurgården under dagen och polisen misstänker att händelsen har kopplingar till matchen.

– Det är i alla fall vår arbetshypotes att det är folk från lagens olika klackar. Men de springer ju inte runt med lagtröjor så det är svårt att säga.

Flera ur allmänheten larmade polisen om bråket vid 01-tiden.

– De som har ringt in pratar om att det var ett 50-tal som har gått till attack, sedan har det suttit ett x antal på de två olika restaurangerna, säger Pettersson.

Minst en person har frihetsberövats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.