Sjuåriga Sigrid Lättman-Masch har nu fått sin teckning på ett riktigt lok. Se den i klippet ovan. Foto: Bilbo Göransson/SVT

​Sjuåriga Sigrids teckning pryder ett helt X 2000-lok

Publicerad

Sigrid Lättman-Masch är vinnaren i en teckningstävling som SJ nyligen höll i. Priset var att få sin teckning folierad på ett riktigt lok och på söndagen fick hon äntligen se resultatet, när tåget rullade in på Stockholms central.

500 bidrag tävlade om att vinna SJ:s teckningstävling Barn ritar lok. Tävlingen hölls för barn i åldern 6-8 år och uppgiften var att ge förslag på hur loket på nya X 2000 kan se ut.

Sjuåriga Sigrid Lättman-Masch i Ösmo utanför Stockholm vann första pris med sin teckning på olika människor och djur. Hennes teckning har nu folierats upp på sidan av loket och täcker en yta på cirka 3x17 meter. Därmed är det en av Sveriges största barnteckningar.

– Det är en vuxenfest, men barn och djur får vara med, säger Sigrid och pekar på några av gubbarna.

Förutom att få sin teckning på ett riktigt lok vann Sigrid också en resa till Liseberg för hela familjen.

Sigrid Lättman-Masch och familjen får resa till Liseberg som pris. Foto: Bilbo Göransson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer