I 45 minuter låg kvinnan medvetslös på toaletten. Arkivbild. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Sjuksköterska missbrukade – första dagen på jobbet

Publicerad

Efter att en sjuksköterska hittades medvetslös inne på en toalett på Karolinska Universitetssjukhuset efter att ha tagit flera narkotikaklassade mediciner så sätts hon nu på en treårig prövotid.

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämns ser allvarligt på händelsen som inträffade i början av 2016. Kvinnan gjorde sitt första inskolningspass på arbetsplatsen när hon hittades medvetslös på en toalett. Hon låg inne på toaletten i 45 minuter innan en kollega fick upp dörren.

Enligt anmälan till inspektionen för vård och omsorg, IVO så hade kvinnan tagit narkotikaklassade läkemedel. Det ska även ha observerats ett nålstick på kvinnans hand.

Kvinnan själv beskriver händelsen som en olycka som berodde på starka smärtstillande tabletter som hon tagit på morgonen innan arbetspasset. 

Hon har tidigare dömts för stöld av läkemedel på ett annat Stockholmssjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.