Foto: Privat

Skarpa hagelpatroner hittades av fågelskådare på Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Göran hittade skarpa hagelpatroner i en ihålig stubbe vid Isbladskärret på Djurgården.

– Jag kunde se en blå påse i stubben och nyfiken som jag är kröp jag in och tittade, säger Göran.

Göran som är en naturintresserad person var ute med sin vän vid Isbladskärret på Djurgården för att titta på fåglar under fredagen då upptäckten gjordes.

– När jag öppnade påsen såg jag några skarpa hagelpatroner och jag åkte sedan in till polisen för att lämna in dem, säger han.

Svårutrett för polisen

Polisen bekräftar att de har fått in en påse med skarpa hagelpatroner på fredagseftermiddagen.

– Det är ett konstigt ställe att hitta hagelpatroner på. Det var tio patroner som låg i påsen. I vilket fall som helst misstänker vi att det är någon form av brott det rör sig om, säger Thomas Sundh, stationsbefäl i polisområde City.

Däremot tror han att det kan bli ett svårutrett fall, men de kommer att titta på om hagelpatronerna har någon koppling till tidigare brott som har begåtts.

Isbladskärret

Isbladskärret är ett litet fågelrikt område som ligger på Södra Djurgården. Från början var det en havsvik, Isbladsviken. Isbladskärret är en del av Nationalstadsparken och sedan 2010 har Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels kärleksstig lett ner längs Isbladskärrets västra sida. Stigen anlades år 2010 av Djugårdsförvaltningen och var en gåva av Världsnaturfonden till brudparet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.