Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia hörde tre skott i samband tisdagens skjutning i Skarpnäck. Hör henne i videon. Foto: Jens Larsson/SVT

Skarpnäckbon efter skjutningen: ”Det kunde ha varit mina barn som var där”

Uppdaterad
Publicerad

Det fösta Sofia Akre sade till sin sambo efter tisdagens skottlossning i Skarpnäck var att hon vill flytta. En 18-årig skadades i samband med skjutningen. Sofia är nu rädd för att hennes barn ska hamna i vägen för våldet.

Sofia Akre har knappt bott ett år i Skarpnäck och vill nu flytta därifrån, efter tisdagens skottlossning mot en grupp människor där en ung kvinna skadades.

Hör henne i videon.

Polisen har hållit i 47 stycken förhör, knackat dörr och samtalat med boende i området. En rikoschett träffade den unga kvinnan samtidigt som skottelden riktades mot klungan av människor hon befann sig i.

– Den drabbade mår bra men hon är skärrad. De övriga i gruppen som besköts hade änglavakt som inte träffades, säger Alvaro Torres, kommunpolis i Skarpnäck.

Alvaro Torres förklarar att skjutvåldet i Skarpnäck har eskalerat.

– Så här många skjutningar har vi inte haft någonsin på så kort tid i Skarpnäck och då tittar vi bara på de fem som skett i år, säger han.

Han nämner också att några av dem som befann sig i gruppen är kända av polisen sedan tidigare.

En person som vill vara anonym som också hörde skottlossningen, som inte har några tankar på att flytta. Hör honom i videon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.