En skogsbrand rasar i Haninge, söder om Stockholm. Foto: Stefan Hellström

Skogsbrand rasar i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand på 40 000 kvadratmeter stor yta härjar i Haninge. Tolv brandmän jobbar med att släcka branden, som bedöms vara kontrollerad.

Det var strax innan klockan tre på onsdagen som en ambulanshelikopter larmade om rök från ett skogsparti söder om Stockholm, i Haninge. Branden bedöms vara lika stor som åtta fotbollsplaner.

– Vi har näst intill omringat branden och angriper den från alla håll, säger Roger Magnusson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Två stationer jobbar med branden, som anses vara under kontroll.

– Vi räknar med att den inte kommer sprida sig något mer, men vi kommer vara kvar ett par timmar till åtminstone, säger Roger Magnusson, operativ chef, Södertörns brandförsvarsförbund.

Hur branden har startat vet man ännu inte. Men det är torrt i marken, konstaterar Roger Magnusson.

– Vi avråder från eldning och vädret ser ju ut som att det ska hålla i sig så det kommer bli värre, säger Roger Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.