Det är inte första gången Källskolans rektor Bo Nyberg ser sin skola nedbränd. Foto: SVT

Källskolans rektor: ”Det finns en historik av hot mot skolan”

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte första gången det brinner på Källskolan. För nio år sedan förstördes högstadiedelen på Källskolan i en brand som misstänktes vara anlagd. I tisdags hände det igen.

Källskolans rektor var på plats vid den totalt nedbrända skolan efter tisdagens förödelse. Branden för tankarna till 2006.

– Det finns en historik av hot mot skolan, och för tio år sedan hade vi en brand på högstadiet här, men den utredningen lades ner, säger rektor Bo Nyberg.

Enligt Bo Nyberg finns det ingenting som tyder på att hoten är kopplade till skolans kristna profil.

Branden har startat i närheten av en uppställd barnvagn, enligt uppgifter till polisen. Det är oklart om den var anlagd.

Knivman attackerade rektorn

2007 utsattes Bo Nyberg för ett mordförsök när en 22-årig man tog sig in på skolan och attackerade honom med kniv. Motivet var hämnd för tidigare konflikt mellan skolan och 22-åringens yngre bror som gått på skolan. 22-åringen dömdes till sex års fängelse.

– Jag blev nästan mördad av en ensam desperado, säger Bo Nyberg.

Det finns ännu inget som tyder på att tisdagens brand har kopplingar till tidigare hot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden på Källskolan

Mer i ämnet