Skott mot två lägenheter i Bro

Uppdaterad
Publicerad
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, alternativt grovt vapenbrott, efter att det skjutits mot två lägenheter i Bro.

Strax innan midnatt fick polisen larm om höga smällar i Bro. När polisen kom till platsen kunde man konstatera att det skett en skottlossning och att fönsterrutor till två lägenheter krossats.

– Vi fann spår som tyder på att det skett en skottlossning, säger polisens vakthavande befäl Mikael Pettersson.

Vilka då?

– Det vill jag inte gå in på.

Det befann sig personer i lägenheterna vid skottlossningen, men ingen ska ha skadats fysiskt. Polisen ser inget samband mellan personerna i lägenheterna.

– Det finns inte heller något som tyder på att de ska ha varit någon slags måltavla. Det är möjligt att någon har skjutit efter någon utomhus och att skotten har träffat lägenheterna. Men vi vet inte än.

Hur mår personerna i lägenheterna?

– De är fysiskt oskadda. Men det är klart att det inte är kul att vakna av att någon skjuter in i lägenheten.

Lägenheterna ska genomgå en teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, alternativt grovt vapenbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer