Foto: SVT/Ann Sehlin

En person avliden efter skottlossning i Hässelby

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern hittades under onsdagsmorgonen död efter att flera skott ska ha hörts i Hässelby i västra Stockholm. Under dagen har en större sökinsats pågått i området och polisen använde sig bland annat av helikopter i jakten på misstänkta gärningsmän.

Det var kl 05:52 på onsdagsmorgonen som polisen larmades om att det hörts skottlossning i Hässelby.

– Det finns olika uppgifter om att det varit fler än en gärningsman som ska ha lämnat platsen med bil, sa Åsa Walletin Stockholmspolisens presstalesperson under onsdagsmorgonen.

När polisen kom till platsen påträffades en person avliden. Offret, en man i 65-årsåldern, hittades nära tunnelbanestationen i Hässelby gård. Nära platsen där skottlossningen skedde hittade polisen också en brinnande bil.

– Det är inte omöjligt att den har ett samband med händelsen, sa Lars Byström, presstalesperson vid polisen i Stockholm under morgonen.

Förundersökning om mord

Under onsdagen har en större sökinsats pågått i området och man sökte under förmiddagen med både helikopter och hundpatruller efter flera gärningspersoner.

Området spärrades av och polisens tekniker har arbetat på platsen. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Vi har inga misstänkta och nu söker vi folk i området som kan ha sett något, säger Lars Byström.

Boende: ”Stark känsla av obehag”

Siv Husman bor i Hässelby Gård och berättar för SVT Nyheter Stockholm att hon hörde en serie smällar i snabb följd.

– Jag tänkte skottlossning, men samtidigt känns det ju overkligt att tänka så. Och det var alldeles tyst några minuter efteråt. Sen hörde jag sirener, och efter ett tag helikopter. Då var det bara att inse sanningen, så jag gick upp med en stark känsla av obehag och tittade ut genom fönstret, skriver hon till SVT.

Samtidigt kom ilskan.

– Vad har dom för rätt att göra så här? Varför i helsike tror dom att dom har rätt att ta andras liv och utsätta folk för fara och skräck?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.