Många personer samlades på brottsplatsen under fredagen för att sörja offret. Foto: SVT

Man i 25-årsåldern skjuten till döds i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern dog efter en skottlossning utomhus i Flemingsberg, i Huddinge kommun söder om Stockholm, på torsdagskvällen. På fredagen anhölls en person misstänkt för inblandning i mordet och på lördagen anhölls ytterligare en person.

Polisen fick larm om händelsen vid 23.11 på torsdagskvällen.

– Det var flera som ringde till polisen som sa att man hörde både smällar och hade uppgifter om att en person skulle vara skjuten. När vi kom till platsen hittade vi ganska omgående en skjuten person, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Enligt vittnen till händelsen ska offret ha skjutits i huvudet. Mordet skedde samtidigt som barn spelade fotboll inte långt därifrån.

Sörjande på plats

När SVT under fredagen besöker brottsplatsen har ett 50-tal personer samlats för att sörja den avlidne mannen. Blommor och ljus har placerats där 25-åringen sköts. Han ska enligt de sörjande varit en person som många i området kände.

Under fredagseftermiddagen kom besked från polisen att en man i 35-årsåldern har anhållits misstänkt för mordet. På lördagen anhölls ytterligare en man i 20-årsåldern. De båda männen är på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den högre misstankegraden. Under lördagen kommer förhör att hållas med de misstänkta och vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.