Här stoppar polisen minst ett fordon på E18. Flera personer togs in av polisen efteråt, enligt ögonvittnen. Polisen vill inte bekräfta om det är kopplat till skjutningen. Foto: Marco BlombergVisa alla (3)
Visa alla (3)

Man död efter skottlossning i Jakobsberg

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit efter skottlossning i Jakobsberg ikväll. Två gärningsmän ska ha setts lämna platsen i en bil. Flera personer har hämtats in till förhör under kvällen.
– Insatsstyrkan var på plats med sju-tio tunga fordon som körde från Järfälla i karavan mot E18 i södergående riktning. De stoppade hela E18, säger ett ögonvittne till SVT Nyheter.

Strax efter klockan 19 larmades polisen till Jakobsberg efter att boende hört skott. En skadad person hittades utomhus.

– Två personer sågs springa till en svart bil som de sedan ska ha lämnat platsen i, säger Anna Westberg, Stockholmspolisens presstalesperson.

Mannen fördes till sjukhus i ambulans med skador som bedömdes som allvarliga. Han dog senare av sina skador. Händelsen är rubricerad som mord och sökandet efter gärningsmännen pågår.

Bilar stoppades på E18

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och flera personer har tagits in till förhör på flera olika platser. Ögonvittnen beskriver hur insatsstyrkan under en kort stund spärrade av hela E18 i södergående riktning då en bil stannades. Flera personer ska där ha tagits in av polisen.

– Det var en som gick runt med sådana här bruna påsar som de brukar samla bevis i också, säger ett ögonvittne.

Polisen vill inte bekräfta att det är kopplat till skjutningen.

– Vi har tagit med ett antal personer till förhör och jag vet att vi har kontrollerat ett antal fordon. Men exakt var är inget jag kan kommentera, säger Anna Westberg.

Polisen hämtar en person till förhör. Händelsen inträffade samma onsdags kväll som en person sköt till döds i Jakobsberg. Foto: Pontus Altin/SVT

Ingen gripen

En annan person ska ha hämtats in av polisen i ett flerbostadshus i Jakobsberg. Polisen bekräftar inte heller om det är kopplat till skjutningen.

– Jag kan inte kommentera det, det är ett antal personer som är hämtade till förhör men var och när är inget jag kan kommentera. Ingen är fortsatt gripen men vi jobbar på helt enkelt, säger Anna Westberg.

Även i går avlossades skott i en matbutik i Söderhöjden i Järfälla. Under natten mot onsdag bekräftade polisen att de gripit fyra personer.

Ser ni några kopplingar till gårdagens skjutning?

– Vi tittar givetvis på eventuella kopplingar men det är för tidigt att säga om de skulle ha något samband.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Järfälla

Mer i ämnet
Här stoppar polisen minst ett fordon på E18. Flera personer togs in av polisen efteråt, enligt ögonvittnen. Polisen vill inte bekräfta om det är kopplat till skjutningen. Foto: Marco Blomberg
Strax efter klockan 19 larmades polisen efter att boende hört skott. En skadad person hittades utomhus Foto: Janne Åkesson/SWEPIX
Polisen hämtar en person till förhör. Händelsen inträffade samma onsdags kväll som en person sköt till döds i Jakobsberg. Foto: Pontus Altin/SVT