Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Skottlossning i Skarpnäck – bil beskjuten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick under fredagsförmiddagen larm om en skottlossning i södra Stockholm. Enligt polisen blev en bil som kom körandes beskjuten.

Det var vid 11.30-tiden på fredagen som polisen larmades till Skarpnäck i södra Stockholm efter att en bil blivit beskjuten. Enligt polisen ska skottlossningen ha inträffat när bilen kom körandes och det ska ha varit en person på gatan som sköt mot bilen.

– Vi fick samtalet av passagerarna i bilen som blivit beskjutna och behövde hjälp. De lämnade bilen och sprang iväg, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson till SVT.

Enligt polisen ska ingen ha kommit till skada i skottlossningen. Minst två personer ska ha befunnit sig i bilen när den besköts. Bilen kommer att bärgas från platsen för teknisk undersökning.

– Nu finns polisen på plats för att leta efter misstänkta gärningsmän. Det är inte säkerställt om de blev beskjutna eller om det är någon annan form av åverkan på bilen. Någonting som inte är skott.

Han säger att polisen i nuläget har en eller flera misstänkta gärningspersoner. En förundersökning är inledd gällande försök till mord samt grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.